stomaforum.nl

Advertentie stomahuidcheck.nl
stomahuidcheck

Een tijdelijk stoma

Hier kunnen gasten algemene vragen met betrekking tot een stoma plaatsen, welke je niet in de andere topics kwijt kunt.

Moderators: eliene, suus, Chiara

Forumregels
Let op! Dit topic gedeelte is bedoeld voor gasten. Leden mogen reageren, maar alleen als antwoord op een gast. Andere reacties in de ledentopics aub.
Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Een tijdelijk stoma

Berichtdoor Kiwi » do 2 mar 2006, 19:51

Sorry ;) Nog een vraag! Sinds vandaag weet ik dat ze dus geprikt hebben in haar dunne darm ong 50 cm boven het uiteinde, dus 50 cm voordat de dikke darm begint. Hier is ong 20 cm weggehaald . het stoma zit dus redelijk op het uiteinde van de dunne darm. het stoma is tijdelijk, maar mijn vader heeft vandaag aan de chirurg gevraagd of het een dubbel of een enkelloops was. Volgens de site hier, zou het in de meeste gevallen een dubbelllops moeten zijn. Dit is dus niet het geval. Het is een enkelloops.

Heeft iemand enig idee hoe dat nou kan?

Ik heb barstens veel vragen, dus ik ben superblij met dit forum! xxx

Oh ja, en ik las dat hier ook buikvliesontstekingservarenen (galgje/scrabblewoord) waren (HELAAS!). Niemand kan mij zeggen hoe lang de kans blijft bestaan dat er absessen ontstaan in de buik van achtergebleven rommel. Ook een zorg die nog leeft....Iemand hier toevallig een idee? En hoe komt het toch dat ik het idee heb dat de meeste buikvliesontstekingen ontstaan door fouten van medici? :( jammer hoor. cryp

Bedankt maar weer, in ieder geval voor het lezen!

Kiwi

mriekje
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor mriekje » do 2 mar 2006, 20:47

Aquarius vult zouten en suikers snel aan.......en het is niet al te zoet....ook een lekkere dorstlesser. Ik ken ors en inderdaad...smeriger kan niet :(
Lieve kiwi.....toch vind ik het vreemd dat je moeder niet gecontroleerd wordt op thrombose.........ik heb na die buikvliesontsteking en alles wat daarbij mij kwam kijken een nare ervaring daarmee gehad heb in de vorm van longembolie..
Het is echt niet zo dat ik angst wil zaaien....maar denk wel dat het belangrijk is dat ze onder controle staat van de trombosedienst.
Laat de wijkverpleging of de arts daar even over informeren.
Veel beweging is belangrijk in haar situatie........
Echt...laat je niet vertellen dat het niet nodig is......sta op je strepen en eis het....dat is echt niet vreemd en wees niet bang dat jullie overkomen als zeurpieten....het is haar lichaam haar leven.
Mocht je meer willen weten of vragen hebben hierover....mail me dan......
Geen vraag is te mal hier

Liefs
Marieke

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Lekkage ileostoma...hulp gevraagd!

Berichtdoor Kiwi » do 13 apr 2006, 16:32

Hoi allemaal,

Ik heb eind februari jullie al gevraagd hoe mijn moeder het beste aan kon komen. Veel tips gevhad, waarvoor dank. Inmiddels is ze 2 kilo (pas) aangekomen, maar nu is er een ander probleem.

Ze heeft dus een ileostoma, sinds een paar dagen een nieuw soort, bestaande uit ??n stuk, dus inclusief plak eraanvast. Voorheen dus 2 losse delen waardoor ze de plak niet zo vaak hoefde te vervangen. Nu kwam er onder de plak iedere keer ontlasting waardoor er een lekkage ontstaat. Heel vervelend. De stomaverpleegkundige stelde voor een stoma uit ??n stuk te proberen. Nu moet ze die ong 3 keer per dag, helemaal vervangen (tast huid inmiddels aan). Maar iedere keer heeft ze nu daar ook lekkages. Minstens 3 keer per dag. Dus weer douchen en vervangen....wat niet eenvoudig is want roosje blijft lopen....zucht.

Ze weet echt niet meer wat te doen. Hier zitten de ervaringsdeskundige.....wie helpt?

Doei Kiwi $$^^+

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor Kiwi » za 15 apr 2006, 13:15

Lief dat jullie bleven vragen hoe het ging! Ik had een hele poos niet meer gekeken hier, omdat ik lang ziek ben geweest...en zwanger (ben ik nog maar hopelijk niet meer lang ;)T ) Nu kwam ik hier weer voor een vraag, die ander topic.

Met mam gaat het nu wel iets beter. Ze is 2 kilo aangekomen, niet veel maar beter dan niets. We hebben afgelopen week voor het eerst een piepklein blokje om gelopen en ze is naar mijn zusjes huis gelopen, niet ver van hun huis. Tot het lekken begon....toen durfde ze nergens meer naar toe natuurlijk. Nu lijkt het goed te gaan met dat soort van halve maantje. De verpleegkundige heeft gisteren wel nog 2 keer gebeld om te informeren of het goed bleef gaan! Toppie he! ;)T

Nou, ik hoop volgende keer minstens zo'n positieve berichten te kunnen typen, hopelijk kan ze dan een klein stukje met mij en mijn dochter en de baby gaan wandelen :D

Doei en bedankt voor jullie vriendelijkheid!

Kiwi

Gebruikersavatar
frans
Verslaafd Stomaatje
Verslaafd Stomaatje
Berichten: 3087
Lid geworden op: vr 27 jan 2006, 13:20
Soort stoma of techniek: colostoma
Welke relatie heb je tot de stomadrager?: ben de eigenaar
Wat is de oorzaak/aandoening waardoor je een stoma hebt/krijgt: endeldarmkanker
Stoma (opgeheven) sinds: 08 dec 2005
Ziekenhuis: catharina Eindhoven
Stomaverpleegkundige: Hanny en Dorethe.
Locatie: Noord brabant
Geslacht: Man
Leeftijd: 72

Berichtdoor frans » do 1 jun 2006, 20:43

Kiwi schreef:als je stoma diep ligt of hij trekt af en toe naar binen dan kun je een stoma plak met een kuipje nemen is wel tweedelig dan wordt je stoma naar voren gedrukt en heb je niet zoveel last van een geirriteerde huid en minder lekken omdat er minder ontlasting onder de plak komt heeft bij mij veel geholpen.


Hoi Gast;

hier zijn ook eendelige van n.l. de Assura convex light colo 14434 van coloplast, heb ze net binnen gekregen als monsters voor te proberen.

groetjes frans. ;)T
Frans is helaas overleden, zie topic in memoriam

tien
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor tien » vr 2 jun 2006, 7:32

Frans,

Ik ben die eendelige sensura aan het uitproberen waar jij zo over riep.
maar ik denk dat die voor mij niet zo geschikt is.de ontlasting komt er steeds n klein beetje onder wat weer jeuk veroorzaakt en ik vindt dat de lucht niet goed doorlaat (blaast behoorlijk op)
Ik heb nu mijn 2 delige met verdiepte ring weer even op (vertrouwde het niet zo met werken , veel bukken en dan die lucht)
Het weeken ga ik het nog n paar dagen uitproberen.
Gr Tien @suunr

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Ik ben bevallen en een vraag over mams

Berichtdoor Kiwi » wo 5 jul 2006, 19:59

Hoi !:))!

Ik moest nog even vertellen dat ik bevallen ben van een prachtige dochter genaamd Maartje. Ze is alweer bijna 11 weken!! Ik geloof niet dat ik hier foto's kan plaatsen, anders had ik dat wel gedaan.

Met mijn moeder gaat het een stuk de goede kant op. Ze heeft inderdaad die ring eromheen nu en heeft ook ontdekt wanneer ze het beste het stoma kan vervangen, ivm de rust van het stoma. Ze is nu zo'n 6 kilo aangekomen.

Nu heeft ze sinds zaterdag flinke buikkrampen die komen en gaan. Ze omschreef het als een soort van weeen. Ze is zaterdagavond meteen bij de huisartsenpost geweest en deze zeiden alleen dat ze moest masseren en moest stoppen met een medicijn wat ervoor zorgt dat de ontlasting indikt.
Maar nu is de pijn verplaatst naar het stoma zelf, het stoma is dikker dan normaal waardoor de plak ook groter geknipt moet worden.
Ik maak me dus wel weer behoorlijk zorgen wat dit nu weer is. Omdat ze natuurlijk dat stoma door die buikvliesontsteking gekregen heeft. En omdat haar buik en het zakje ook opgezwollen zijn.

Misschien heeft iemand een idee? Gelukkig dat ik hier kan vragen!

De huisarts zelf denkt aan gewoon een buikgriep, wat ik natuurlijk hoop! maar toch dacht ik, eens even vragen of er mensen zijn die dit herkennen. Oh ja, mijn vader heeft ook buikkrampen gehad, dus misschien iets verkeerd gegeten, hoewel ik dit niet denk. Mijn pa heeft net als ik, zeer gevoelige darmen als het om stress gaat. En hiervan raakt hij gestressd. Mijn moeder heeft trouwens wel vrijdag een kokoskoek gegeten....maar is de reactie dan niet erg hevig?

Oh ja, en nog 1 ding: omdat de dokter dus denkt aan buikgriep zegt hij dat ze allemaal produkten zonder zemelen en vezelsa moet eten! Dus witbrood etc. Persoonlijk lijkt mij dit niet zo best, omdat ze misschien hiervan weer verstopping krijgt??

Alvast heel erg bedankt voor eventuele reaties!!
Kiwi

mriekje
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor mriekje » wo 5 jul 2006, 20:39

Gefeli met je babytje hoor.................En volgens mij kun je hier bij dit topic gewoon fotos plaatsen...ergens op dit forum staat uitleg.

Een buikgriep kan..................als ik twijfel zit ik direct in het ziekenhuis....beetje bloed prikken en ze zien gelijk of er iets aan de hand is.
Mede door het warme weer kan het stoma ook iets groter zijn dan normaal...........maar bij twijfel.....raadpleeg echt de specialist en ga niet klakkeloos af op de mening van bijv. huisarts of diens vervanger.................helaas is mijn ervaring daar slecht mee. Heb dan wel geen stoma meer maar vorige week had ik die pijn ook weer en ben direkt opgenomen ter observatie. Gelukkig was er weinig aan de hand maar toch.
Ze zullen de angst van je moeder goed begrijpen zeker na een buikvlies......helaas ook eigen ervaring.
Ik hoop voor je mams dat het meevalt.

Sterkte ermee en vergeet toch niet te genieten van je baby ;)T

lynda
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor lynda » do 6 jul 2006, 7:58

Heyyyyyyy :D Kiwi,

wat leuk dat je bevallen bent van een dochter, leuke naam trouwens. <:)>

toen ik net mijn stoma had heb ik iets gegeten waar nootjes in zitten nou dat heb ik gweten zo pijnlijk en met name mijn stoma dus misschien mede de kokoskoek maar ik zou zeker geen witbrood eten hoor als ze al zoveel pijn heeft.
Wat Riek hierboven ook zegt bij twijfel gewoon naar de huisartsen post hoor het is tenslotte niet nix wat je moeder en ook jullie hebben meegemaakt.
Ik wens je heel veel plezier met jullie dochter en sterkte met je moeder, gewoon je mond open doen hoor bij de arts doe ik tegenwoordig ook en bevalt me prima :mrgreen:

gr.mij @suunr

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor Kiwi » do 6 jul 2006, 12:49

Hoi!

Bedankt voor jullie reacties! Ik ben vergeten te vertellen dat mam natuurlijk ook met haar stomaverpleegkundige heeft gesproken! En die vertelde dat ze door hetw arme weer dubbel zoveel mensen op haar spreekuur had gehad!

Maar ook zij weet niets wat het is.
Bdankt voor jullie adviezen. Ik bel eens met mams en misschien maak ik inderdaad eens een afspraak met die huisarts!

Er staat nu poep op kweek. Mam volgt mijn (lees jullie) advies op en gaat weer gewoon eten, geen witbrood dus!
Dokter denkt een virus en dat zou vanzelf overgaan, bacterie zou ze iets voor krijgen. Ze heeft tabletjes tegen de buikkrampen. Hoop dat hij het goeddoet allemaal...

Kiwi

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Feest ;)

Berichtdoor Kiwi » za 14 okt 2006, 15:49

Hallo allemaal!

Ik heb allang niets meer van me laten horen, toch doe ik het wel want dat ben ik aan jullie verplicht! Mijn mam heeft geen stoma meer! Hoera. Nu is ze aan het genieten van een welverdiende vakantie op Gran canaria. De terugplaatsing heeft eind aug plaatsgevonden en alles gaat nu erg goed.

Ik bedank jullie super voor alle hulp en steun die we van jullie mochten ontvangen.

Laat het jullie alle goed gaan!
Veel liefs en nogmaals dank! <:)> kissss ;)T

Kiwi

Gebruikersavatar
eliene
De oprichtster
De oprichtster
Berichten: 18646
Lid geworden op: zo 1 jan 2006, 19:35
Soort stoma of techniek: ileostoma (6de en inmiddels links)
Stoma (opgeheven) sinds: 08 mar 2004
Ziekenhuis: Nieuwegein/Amersfoort
Locatie: Zuid-Holland
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 38
Contacteer:

Berichtdoor eliene » zo 15 okt 2006, 11:32

wat fijn kiwi om dit te horen :D
wat heerlijk, geniet ervan!!
Onze enige beperkingen zijn die welke wij zelf bedenken, of die we anderen toestaan voor ons te bedenken

Kiwi
Geslacht: Niet opgegeven

Berichtdoor Kiwi » za 26 mei 2007, 14:41

Nogmaals bedankt toendertijd voor jullie steun en uitgebreid antwoord op mijn vele vragen!
Alles gaat helemaal goed met mammie!
Jullie zijn toppie! kissss

Kiwi

Gebruikersavatar
eliene
De oprichtster
De oprichtster
Berichten: 18646
Lid geworden op: zo 1 jan 2006, 19:35
Soort stoma of techniek: ileostoma (6de en inmiddels links)
Stoma (opgeheven) sinds: 08 mar 2004
Ziekenhuis: Nieuwegein/Amersfoort
Locatie: Zuid-Holland
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 38
Contacteer:

Berichtdoor eliene » za 26 mei 2007, 17:21

wat fijn om te horen kiwi, en graag gedaan :D
Onze enige beperkingen zijn die welke wij zelf bedenken, of die we anderen toestaan voor ons te bedenken


Terug naar “Algemene vragen mbt een stoma”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron

Login